culinaire
zaken
.nl
Sop Ikan Bawang
(Vis-uien soep)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
3
3
2
2
1
1
0.50
theelepel
stuks
stuks
eetlepel
stuks
kopje
eetlepel
theelepel
sap (citroen-)
bouillon (tablet)
schelvis
selderij (blad-)ingrediënt info
ui ingrediënt info
vermicelli (fijn)
ketjap (manis)
djahe
Berei-
ding
Uien worden fijngesneden. Bouillonblokjes zijn voor 1 liter.

Kook de vis in de bouillon gaar en uit laten lekken. Verwijder het vel en de graten. Fruit de uien en stukjes vis in wat olie en uit laten lekken. Laat de bouillon op een klein vuur doorkoken en doe er de vermicelli bij, de ketjap, djahe, azijn, peper en zout naar smaak. Als laatste de stukjes vis en ui. Serveer in een soepkom of bord en garneer met wat selderie.
Voedings-
waarde
Energie179 KiloJoules
43 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
4 gram
2 gram
1 gram