culinaire
zaken
.nl
Maissoep 2
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
240
150
6
2
1
1
1
liter
gram
gram
theelepel
eetlepel
teentje
stuks
eetlepel
bouillon (kippen-)
mais (blik)
kipfilet
maizena
selderij (blad-)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
ketjap (manis)
Berei-
ding
Knoflook fijnhakken. Ui snipperen. Selderie hakken.

De kippenbouillon moet bij voorkeur pittig gekruid en ontvet zijn. Laat de maiskorrels uitlekken in een zeef. Breng de bouillon aan de kook en voeg de maiskorrels toe. Laat ze 3 a 4 minuten zachtjes meekoken. Snij het gare kippenvlees in kleine stukjes. Maak de maizena aan met 2 eetlepels koud water en de ketjap. Roer deze oplossing door de hete bouillon en voeg de ui en de knoflook toe. Laat alles nog 2 a 3 minuten zachtjes doorkoken. Roer vlak voor het opdienen bladselderie, korianderblaadjes of peterselie door de soep. Opdienen in voorverwarmde diepe borden of kommen.
Voedings-
waarde
Energie522 KiloJoules
124 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
13 gram
3 gram