culinaire
zaken
.nl
Rijstsoep
(Minestra di riso)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
500
200
50
30
3
1
1
0.25
-
-
-
liter
gram
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
stuks
bosje
naar smaak
naar smaak
naar smaak
bouillon (runder-)
kool (wit)
rijst ingrediënt info
spek (ontbijt-)
boter (room-)
kaas (parmezaans)
ui ingrediënt info
laurier (blad)
peterselie (bosje) ingrediënt info
zout
peper (zwart) ingrediënt info
tijm ingrediënt info
Berei-
ding
Snij het spek in blokjes en bak deze 5 minuten in een droge pan tot het vet uitgesmolten is. Voeg de boter en de ui toe en laat het 5 minuten bakken. Voeg de kool, de tijm en de laurier toe en bak het nog eens 5 minuten Voeg de bouillon toe en breng het op smaak met zout en peper. Stoof het geheel 20 minuten met gesloten deksel. Voeg de rijst toe en laat het nog eens 20 minuten koken. Roer de fijngehakte peterselie erdoor en serveer met de kaas.
Voedings-
waarde
Energie1884 KiloJoules
449 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
50 gram
17 gram
1 gram