culinaire
zaken
.nl
Schelpje met visragout
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
600
1.25
100
5
20
4
4
3
2
2
1
-
-
-
liter
gram
deciliter
gram
centiliter
gram
gram
eetlepel
stuks
stuks
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
water
kabeljauw (filet)
wijn (wit)
champignon ingrediënt info
room (slag-)
boter (room-)
olijf (groen)
kaas (parmezaans)
kruidnagel ingrediënt info
ui ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
dille (vers)
zout
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Breng het water met het zout aan de kook. Maak 1 ui schoon en besteek deze met kruidnagels. Voeg de ui en de visfilet aan het water toe en laat alles circa 10 minuten zachtjes koken. Ontvel de tomaten en snij ze in stukjes. Maak de champignons schoon, was ze en laat ze uitlekken. Maak de 2e ui schoon en snij deze klein. Fruit de ui in de boter, voeg de tomaten en de champignons toe en fruit deze even mee. Droog de visfilets af, snij ze in stukjes en voeg ze aan aan het champignonmengsel toe. Voeg zout, peper en wijn erbij en laat alles onder nu en dan omscheppen doorkoken, waarbij het vocht dient te verdampen. Roer de room en de dille door de ragout en verdeel dit over vier schelpen. Bestrooi het gerecht met de kaas en laat het in een op 200 graden Celcius. voorverwarmde oven een mooi bruin korstje krijgen. Garneer de schelpjes voor het serveren met olijven en wat dille(takjes).
Voedings-
waarde
Energie1748 KiloJoules
416 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
39 gram
2 gram