culinaire
zaken
.nl
Groente met ansjovisdipsaus
(Bagna Caoda)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
50
8
7
5
4
4
3
1
1
0.25
-
gram
stuks
eetlepel
stuks
stengel
stuks
teentje
stuks
stuks
stuks
naar smaak
boter (room-)
radijs ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
ansjovis
selderij (bleek-)ingrediënt info
peen (was-)
knoflook ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
kool (bloem-)ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Verwarm de olie en boter in een pannetje. Fruit de knoflook 3 minuten op zacht vuur. Voeg de ansjovis toe en laat deze smelten. Breng de saus op smaak met zout. Snij de groenten fijn: snij worteltjes in dunne repen, verdeel bloemkool in roosjes, snij paprika in vieren en verwijder de pitjes, en halveer de selderijstengels. Houd de saus warm op een rechaud of fonduestel maar laat het niet koken. Serveer de groenten erbij. De groenten worden in de saus gedoopt.
Voedings-
waarde
Energie2116 KiloJoules
504 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
40 gram
15 gram
20 gram