culinaire
zaken
.nl
Aardappelsoep 2
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
500
6
2
2
2
1
-
-
-
liter
gram
eetlepel
stuks
theelepel
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
bouillon
aardappel ingrediënt info
room (koffie-)
prei
venkel
majoraan (gedroogd)
tijm (vers) ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
In 1 liter bouillon kookt u 500 gram aardappelen meer dan gaar. Vervolgens passeert u bouillon en aardappel door een fijne zeef. Het geheel brengt u wederom aan de kook, waarna u 2 flinke preien toevoegt, na deze eerst aan stukken te hebben gesneden. Laat de soep nu nog circa 20 minuten trekken (de fijngewreven aardappel zal de vloeistof lichtelijk binden), in welke tijd u smaak aanbrengt met peper, zout en een snuif nootmuskaat. En speelt u ook eens met een kruidje als marjolein, tijm en venkel. Tenslotte verfijnt u uw creatie met 1 deciliter koffieroom. Met stokbrood serveren.
Voedings-
waarde
Energie1634 KiloJoules
389 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
60 gram
7 gram
7 gram