culinaire
zaken
.nl
kip met kersen in croissantdeeg
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
150
1
3
2
1
1
1
1
0.50
-
-
gram
gram
deciliter
stuks
eetlepel
pot
theelepel
teentje
blik
zakje
naar smaak
naar smaak
kipfilet
kaas
room (zuur)
gember (geconfijt) ingrediënt info
olie ingrediënt info
kers (pitvrij,pot)
sambal oelek
knoflook ingrediënt info
deeg (croissant-)
saus (kerrie-)
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Voorbereiden: Kip in stukjes snijden. Gember in kleine stukjes snijden. In zeef kersen laten uitlekken. In koekepan olie verhitten. Kip in ca 5 minuten goudbruin bakken. Af en toe omscheppen. Toevoegen: Kersen, zure room, kerriesauspoeder, sambal en gember. Knoflook erboven uitpersen. Door elkaar roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Bereiden: Oven voorverwarmen op ca 200 graden. Lage ronde ovenschotel (22 cm) invetten. Croissantdeeg in driehoeken verdelen. Ovenschotel bekleden met deeg, punten van driehoeken naar midden laten wijzen. Kip-kersen mengsel over deeg verdelen. Met overhangend deeg bedekken. Kaas erover strooien. Op rooster in midden van oven schotel in ca 20 minuten goudbruin bakken.
Voedings-
waarde
Energie710 KiloJoules
169 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
0 gram
0 gram
0 gram