culinaire
zaken
.nl
Rendang II
(Gekruid rundvlees)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
0.50
-
500
300
10
4
4
3
2
2
1
1
stuks
theelepel
naar smaak
gram
gram
centimeter
stuks
stuks
teentje
stuks
stuks
theelepel
theelepel
sereh (vers)
kurkuma (poeder)
zout
runderriblap
ui ingrediënt info
santen (blok) ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
kemirie (noot)
knoflook ingrediënt info
djeroek poeroet
salam (blad)
laos (poeder)
djahe
Berei-
ding
Uien worden gesnipperd. Knoflook wordt fijngehakt. Kemiris worden gepoft.

Snij rundvlees in dobbelstenen. De lomboks ontpitten en klein snijden. Dan de kruiden m.u.v. de salam, sereh en djeroek poeroet fijnwrijven. Het vlees dichtschroeien, uien en knoflook erbij en fruiten tot de uien glazig worden. Lomboks of sambal toevoegen en even laten meebakken. Kruiden, sereh, en de blaadjes erbij. Net zoveel water erbij gieten tot het vlees onder staat. Deksel op de pan en op een zacht vuurtje het vlees in circa 2 uur gaar laten worden. Daarna de santen erbij en in 30 tot 45 minuten de massa laten indikken. Af en toe roeren om aanbakken te voorkomen.
Voedings-
waarde
Energie2686 KiloJoules
640 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
24 gram
2 gram