culinaire
zaken
.nl
Kip met tauge
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
150
5
2
2
1
1
0.50
0.15
-
gram
eetlepel
theelepel
stuks
stuks
eetlepel
stuks
eetlepel
naar smaak
tauge ingrediënt info
olie ingrediënt info
maizena
kipfilet
eiwit
sherry (medium)
prei
suiker
zout
Berei-
ding
Verwijder vet en zenen van de kipfilets en snij in dunne reepjes. Maak een marinade van 2 theelepels maizena, 1 eetlepel sherry, 0.5 theelepel zout en 1 eiwit. Vermeng dit met de kip. Was de tauge, breek naar keuze de beide uiteinden eraf (dit ontneemt de bittere smaak aan de tauge) en laat uitlekken. Hak de prei fijn. Verhit op hoog vuur de wok, verhit hierin vervolgens 3 eetlepels olie. Roerbak de kip tot het verkleurt. Schep eruit en zet apart. Verhit op hoog vuur de wok opnieuw, verhit nog 2 eetlepels olie. Roerbak de tauge 30 seconden, voeg het vlees, een snufje zout en 0.5 theelepel suiker toe. Roer door elkaar en schep op een schaal. Garneer met de prei.
Voedings-
waarde
Energie0 KiloJoules
0 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
0 gram
0 gram
0 gram