culinaire
zaken
.nl
Babi Padang
(Gekruid varkensvlees uit Padang)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
1.50
8
5
3
2
2
2
1
1
1
-
-
gram
deciliter
gram
stuks
teentje
theelepel
stuks
theelepel
theelepel
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
varkensvlees
bouillon
bloem ingrediënt info
kemirie (noot)
knoflook ingrediënt info
komijn
ui ingrediënt info
kentjoer (poeder)
djahe
prei
ei (kip)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Knoflook wordt fijngehakt. Uien worden fijngesneden. Kemiris worden fijngestampt.

Snij het vlees in blokjes. Wrijf het vlees in met de kruiden en in wat olie bruin bakken. Neem nu het meel, vermeng dit met het geklutste ei en leng het aan met een kopje bouillon. Doe er dan de prei bij. Maak het af met wat zout en peper. Voeg dit alles bij het vlees en laat het smoren op een klein vuur totdat alles bijna droog is en het vlees gaar is.
Voedings-
waarde
Energie1975 KiloJoules
470 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
19 gram
27 gram
4 gram