culinaire
zaken
.nl
Lamscurry
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
2
50
50
2
2
2
2
1
1
1
1
0.50
-
gram
pot
gram
gram
teentje
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
eetlepel
theelepel
stuks
theelepel
naar smaak
lamslap
yoghurt (Bulgaars)
amandel (schaafsel) ingrediënt info
boter (room-)
knoflook ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
ui ingrediënt info
room
kurkuma (poeder)
koriander (vers)
komijn (gemalen)
peper (groen) ingrediënt info
zout
gember (wortel,vers) ingrediënt info
Berei-
ding
Hak de verse koriander, de knoflook, de uien en de peper (die vervangen kan worden door 1 theelepel chilipoeder). Snij het vlees in blokjes.
Verhit de boter in een kookpan en bak het vlees goudbruin. Voeg alle specerijen en kruiden toe, met de gepelde tomaten in stukjes. Laat 0.5 uur koken.
Doe er op het einde van de kooktijd de room, yoghurt en amandelen bij. Laat de saus ongeveer 5 minuten inkoken. Bestrooi met gehakte koriander.
Voedings-
waarde
Energie2934 KiloJoules
699 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
28 gram
3 gram