culinaire
zaken
.nl
Kip met lente-uitjes
(Lekker met een pasta.)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3
1
8
2
1
1
-
deciliter
stuks
stuks
eetlepel
stuks
theelepel
naar smaak
wijn (wit)
kipfilet
ui (bos-)ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
basilicum (vers)ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Snij het vlees in reepjes en kook het 5 minuten in de wijn. Kruid de kip met zout. Halveer 6 uitjes in de lengte en doe ze bij het vlees. Zet het deksel op de pan en laat 10 minuten stoven. Snij de andere uitjes in ringetjes en fruit die in de olie. Kruid ze met zout en vul er de in tweeen gesneden tomaat mee. Zet een vuurvaste schaal met de gevulde tomaat en de kip in de oven onder de grill en laat 3 minuten bakken. Haal het gerecht uit de oven, bevochtig het met olijfolie en garneer het met basilicum.
Voedings-
waarde
Energie1221 KiloJoules
291 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
4 gram
19 gram
1 gram