culinaire
zaken
.nl
Kip met groene asperges
(Roerbakgerecht)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
300
4
4
2
2
1.50
1
1
1
gram
gram
theelepel
theelepel
eetlepel
centimeter
eetlepel
stuks
eetlepel
stuks
kipfilet
asperge (groen) ingrediënt info
maizena
olie (sesam-) ingrediënt info
saus (soja-)
gember (wortel,vers) ingrediënt info
olie ingrediënt info
eiwit
sherry (droog)
ui (bos-)ingrediënt info
Berei-
ding
Snij de kipfilet in smalle reepjes. Strooi de maizena over de kip en voeg het eiwit, de sherry en de sesamolie toe. Schep het mengsel goed door elkaar. Maak de asperges goed schoon en snij ze in mooie schuine stukjes van circa 4 centimeter. Maak het bosuitje schoon en snij het in ringetjes. Schil de gemberwortel en snij hem in plakjes. Verhit 1 eetlepel olie in een wok. Bak de gemberwortel al omscheppend goudbruin en voeg de kipreepjes toe. Bak ze al omscheppend op een hoog vuur mooi goudbruin. Neem de kip uit de pan en verhit de rest van de olie. Bak de asperges al omscheppend 5 minuten in de hete olie. Voeg de kipreepjes toe en bak ze nog even mee. Voeg de sojasaus toe en breng het gerecht op smaak met zout en peper. Garneer met de ringetjes bosui en serveer met mihoen of witte rijst.
Voedings-
waarde
Energie778 KiloJoules
185 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
27 gram
2 gram