culinaire
zaken
.nl
Kalkoen in chocoladesaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
6
450
125
125
75
75
50
3
2
1
1
1
1
1
0.50
0.50
-
-
-
-
kilogram
deciliter
gram
gram
gram
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
stuks
teentje
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
kalkoen
bouillon (kippen-)
tomaat ingrediënt info
amandel (gemalen) ingrediënt info
bloem ingrediënt info
rozijn ingrediënt info
boter (room-)
chocolade (bitter)
peper (rood,gedroogd) ingrediënt info
tortilla
kruiden (tuin-)
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
sesamzaad ingrediënt info
anijs (zaad)ingrediënt info
koriander (poeder)
kaneel (poeder)
kruidnagel (poeder) ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Haal de stukken kalkoen door de bloem. Verhit de helft van de olie in een grote pan en bak hierin de kalkoen rondom bruin. Voeg zoveel water toe dat de stukken kalkoen net onder staan. Voeg het bouquet garni toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de kalkoen ongeveer 1.5 uur zachtjes koken tot hij gaar is. Haal de stukken kalkoen uit de pan, laat ze uitlekken en houd ze warm. Maak de saus: verhit de rest van de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de uitgeperste knoflook ongeveer 3 minuten. Voeg de rozijnen, de gemalen amandelen, de stukjes tomaat, de helft van het sesamzaad, de verkruimelde tortillas, de anijs, de kaneel, de gemalen kruidnagels, de koriander, zout en peper, de verkruimelde rode pepers en de stukjes paprika toe. Bak alles al omscheppend ongeveer 6 minuten. Voeg de helft van de bouillon toe en breng de saus aan de kook. Draai het vuur laag en laat de saus ongeveer 4 minuten zachtjes koken. Laat de saus enigszins afkoelen en pureer hem daarna in een keukenmachine. Doe de gepureerde saus weer in de pan en voeg er de rest van de bouillon en de stukjes chocolade aan toe. Breng de saus al roerende aan de kook. Schenk wat van de saus over de stukken kalkoen en geef de rest van de saus apart bij het gerecht.
Voedings-
waarde
Energie6407 KiloJoules
1525 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
75 gram
114 gram
4 gram