culinaire
zaken
.nl
Runderhaas in walnootsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
3
60
50
30
10
5
4
3
1.50
1
1
1
0.50
0.25
-
-
stuks
deciliter
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
sneetje
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
zakje
theelepel
naar smaak
naar smaak
runderhaas
bouillon (vlees-)
boter (room-)
noot (wal-,gepeld)
bloem ingrediënt info
azijn ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
brood (wit)
cognac
citroen
selderij (blad-)ingrediënt info
majoraan (gedroogd)
laurier (blad)
waterkersingrediënt info
knoflook (poeder) ingrediënt info
peper ingrediënt info
kaneel (poeder)
Voor-
berei-
ding
De haas schoonmaken en in stukken snijden. Met een mengsel van azijn en water ( in gelijke delen) bedekken, dan de citroenplakjes, de gehakte selderie en majoraan toevoegen. Op een koele plek wegzetten, 2 dagen laten staan en voor de bereiding goed laten uitlekken en droogwrijven.
Berei-
ding
De walnoten fijnstampen. Boter en olijfolie samen verhitten, de haas daarin aanbraden. Het sap van de citroen en de cognac erbij gieten, goed omroeren totdat de vloeistof verdampt is.

Bouillon of water, laurierblad, kaneel, knoflook en peper toevoegen. Het vlees met de deksel op de pan langzaam laten stoven. Kort voor het einde van de stooftijd de walnoten en het meel koud aanmengen, toevoegen en mee laten koken totdat de saus dik is.

De sneetjes brood met de saus bestrijken op iedere snee een stuk haas leggen en de overige saus erover gieten. Versieren met waterkers.
Voedings-
waarde
Energie2252 KiloJoules
536 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
36 gram
16 gram
2 gram