culinaire
zaken
.nl
Djalang kotek
(Gevulde halve maantjes)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
2
2
2
2
1
1
1
1
1
-
gram
kopje
stuks
stuks
stuks
kopje
teentje
stuks
stuks
theelepel
naar smaak
garnaal (Hollands,gepeld)
meel (rijst-)
ei (kip)ingrediënt info
djeroek poeroet
salam (blad)
santen (dik) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
bouillon (tablet)
ketoembar
peper ingrediënt info
Berei-
ding
De ui wordt fijngesneden. De knoflook wordt fijngehakt. De garnalen worden fijngehakt. We gebruiken goudbouillonblokje.

Deeg maken van bloem, water en zout. Uitrollen en koekjes maken ter grootte van een groenteblik.

Vulsel: 65 gram margarine smelten, alle ingredienten hierin 5 minuten fruiten. Dan de salam, djeroek poeroet en iets fijngehakte bieslook toevoegen en na 3 minuten al roerende de santen (0.5 blok gesmolten) en garnalen. Zachtjes laten sudderen tot het iets verdampt en droog wordt. De koekjes vullen met dit vulsel en dichtvouwen in halve-maanvorm. Frituren in hete olie.
Voedings-
waarde
Energie1078 KiloJoules
257 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
26 gram
12 gram
1 gram