culinaire
zaken
.nl
Gepocheerde tarbot
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3
2.50
2.50
50
50
1.50
4
2
2
2
1
1
1
-
-
deciliter
deciliter
deciliter
gram
gram
centiliter
stuks
stuks
bekertje
stuks
stuks
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
bouillon (vis-)
water
wijn (wit)
boter (room-)
bloem ingrediënt info
champagne
tarbotfilet
eidooier
creme fraiche ingrediënt info
ui ingrediënt info
wortel (winter-)
prei
bouquet garni ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Maak een court bouillon door het water, de witte wijn, een bouquet garni van tijm, laurier en steeltjes peterselie en mirepoix bestaande uit de wortel, prei en ui te koken. Maak nu een veloutesaus door van de roomboter en de bloem een roux te maken. Giet hier de visbouillon scheutje voor scheutje aan toe. Zodra deze bindt, verdun het geheel met de helft van de creme fraiche. Kook de saus even door. Meng nu eierdooiers en de overige creme fraiche. Maak de veloutesaus af met het eiermengsel en voeg de champagne toe. Verifieer tevens peper en zout. De saus mag dan niet meer koken, anders gaat deze schiften. Pocheer in de court bouillon de tarbot. Doe de tarbot in een ovenschotel. Drapeer de saus er ruim overheen. Doe vervolgens de schotel onder de hete grill en laat een mooi bruin korstje ontstaan.
Voedings-
waarde
Energie1434 KiloJoules
341 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
35 gram
7 gram
4 gram