culinaire
zaken
.nl
Linzensoep
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
1.25
30
4
2
1.50
1
1
1
-
-
gram
deciliter
gram
takje
stuks
stuks
stuks
stengel
stuks
naar smaak
naar smaak
linzen (rood)
room (zuur)
boter (room-)
peterselie (bosje) ingrediënt info
wortel
bouillon (kruiden-,tablet
ui ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Snipper de ui. Maak selderij schoon en snij in ringen. Maak wortels schoon
en snij in plakken. Verwijder zaad en zaadlijsten van paprika, snij deze in
stukjes.
Berei-
ding
Hou wat selderij en paprika apart.

Boter in de pan en alle groenten (behalve linzen) samen smoren. Na 1 minuut bouillon en linzen erbij. 30 minuten zachtjes laten koken. Zout en peper naar smaak.

Garneren met toefje room, selderij, paprika en peterselie takken.

Voedings-
waarde
Energie1635 KiloJoules
389 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
42 gram
19 gram
21 gram