culinaire
zaken
.nl
Vissoep met schelpjesmacaroni
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
7.50
2.50
200
1
100
100
30
2
1
0.50
-
-
deciliter
deciliter
gram
deciliter
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
bouillon (vis-)
melk ingrediënt info
kabeljauw (filet)
wijn (wit,droog)
mais (blik)
pasta (schelpjes) ingrediënt info
boter (room-)
ui (sjalot) ingrediënt info
bieslook (vers) ingrediënt info
sap (citroen-)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Snij de vis in stukken van ongeveer 2.5 centimeter, besprenkel de stukjes vis met het citroensap en strooi er zout en peper over. Breng de visbouillon met de melk aan de kook. Strooi de pasta en de maiskorrels erin en kook de pasta gaar. Pel en snipper intussen de sjalotjes. Verhit de boter in een koekepan (met anti-aanbaklaag) en fruit de sjalot ongeveer 5 minuten. Voeg de stukken vis toe en bak deze ongeveer 4 minuten mee. Schenk de wijn erbij en laat de vis in nog ongeveer 4 minuten gaarstoven. Roer het vismengsel door de soep. Voeg naar smaak zout en peper toe en strooi de bieslook erover. Serveer direkt.
Voedings-
waarde
Energie1162 KiloJoules
277 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
27 gram
15 gram
1 gram