culinaire
zaken
.nl
Tomatensoep met croutons
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
4
4
4
3
2
eetlepel
stuks
sneetje
eetlepel
teentje
stuks
olie (olijf-,extra vierge ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
brood (tarwe)
basilicum (vers)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
bouillon (kippen-,tablet)
Berei-
ding
Ontvel de tomaten en snij ze klein. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en fruit de knoflook even aan. Voeg de tomaten toe en bak ze even mee. Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg 1 liter water toe. Breng de soep aan de kook en laat deze circa 15 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep eventueel met een staafmixer.
Snij het brood in blokjes. Verhit 3 eetlepels olie in een koekepan en bak de blokjes brood rondom goudbruin. Roer de croutons en basilicum door de soep en schep deze direct in 4 diepe borden.
Voedings-
waarde
Energie1090 KiloJoules
260 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
22 gram
6 gram
1 gram