culinaire
zaken
.nl
Spinaziesoep met ei
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
75
10
1
1
1
0.50
0.25
-
-
deciliter
gram
gram
eetlepel
stuks
eetlepel
teentje
stuks
naar smaak
naar smaak
bouillon (kippen-)
spinazie (diepvries)
boter (room-)
maizena
ei (kip)ingrediënt info
boter (room-)
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Een eenpersoons-soufflebakje beboteren. Het ei met het water, zout en peper los kloppen en in het soufflebakje schenken. De eiergelei (onafgedekt) 2 minuten verwarmen op 50% en dan weer af laten koelen.
Berei-
ding
De ui fijn snipperen. De boter in een glazen litermaat doen en (onafgedekt) 1 minuut op 100% verwarmen. De ui en het uitgeperste teentje knoflook toevoegen en (onafgedekt) in circa 1 minuut op 100% glazig fruiten. De spinazie en de bouillon toevoegen en alles (afgedekt) in 4-5 minuten op 100% aan de kook brengen. Intussen de maizena met 2 eetlepels water glad roeren en de soep ermee binden. De eiergelei storten, in ruiten snijden en de soep hiermee garneren. De soep serveren met toast en boter.
Voedings-
waarde
Energie420 KiloJoules
100 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
3 gram
3 gram
1 gram