culinaire
zaken
.nl
Broccolisoep
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
50
2.50
10
1
1
-
-
gram
gram
centiliter
gram
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
broccoli ingrediënt info
bacon
room (slag-)
boter (room-)
ei (kip)ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Kook het ei hard. Pel en snipper het uitje.
Berei-
ding
Bak de in blokjes gesneden bacon licht uit in een koekepan met anti-baklaag. Pel het ei en wrijf het eiwit en de eierdooier apart door een fijne zeef. Verdeel de broccoli in roosjes en snij de stronkjes in stukjes. Verhit de boter in een soeppan en fruit het uitje. Voeg de roosjes en de stronkjes broccoli en 3 deciliter water en kook het in circa 20 minuten gaar. Pureer met een staafmixer. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Roer de slagroom door de soep en laat het geheel nog 1 minuut doorkoken. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de soep met de baconblokjes en het ei.
Voedings-
waarde
Energie424 KiloJoules
101 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
2 gram
5 gram
1 gram