culinaire
zaken
.nl
Gevulde meloen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
50
4
2
2
1
1
1
-
-
-
deciliter
gram
takje
eetlepel
stuks
stuks
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
mayonaise ingrediënt info
ham (plak)
melisse (citroen-)
Vermouth (droog)
meloen ingrediënt info
kipfilet
kerrie (poeder)
siroop (gember)
tijm (gedroogd) ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Snij de meloen door midden, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees er met een appelboor uit, zodat er mooie bolletjes ontstaan.
Bak het kippenvlees gaar.
Snij de kip in stukjes en de ham in dobbelsteentjes. Schep de meloenballetjes en de kip door elkaar.
Maak een sausje van de mayonaise, de kerrie, de vermouth, de tijm, de gembersiroop en wat zout en peper.
Doe in elke halve meloen een klein lepeltjes saus en meng de rest van de saus door het kipmengsel.
Verdeel de kip over 4 meloenhelften.
Garneer de meloen met een takje citroen melisse.
Voedings-
waarde
Energie2891 KiloJoules
688 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
14 gram
1 gram