culinaire
zaken
.nl
Pitabroodjes met shoarma-ragout
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
125
4
2
1
1
0.50
-
-
gram
gram
stuks
eetlepel
stuks
stuks
bekertje
naar smaak
naar smaak
shoarmavlees
tauge ingrediënt info
broodje (pita-)
olie ingrediënt info
paprika (geel) ingrediënt info
prei
creme fraiche ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Oven voorverwarmen op 150 graden Celcius (gasovenstand 2). Intussen paprika schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Tauge wassen en laten uitlekken. Prei wassen, schoonmaken en in de lengte in dunne reepjes snijden.
Berei-
ding
Pitabroodjes in het midden van de oven in circa 6 minuten gaar bakken.

Intussen in een wok of braadpan 1 eetlepel olie verhitten. Paprika op hoog vuur circa 2 minuten al omscheppend bakken. Prei, tauge, zout en peper toevoegen en circa 1 minuut meebakken. Groenten uit de pan scheppen.

In dezelfde pan de rest van de olie verhitten. Vlees al omscheppend in circa 5 minuten rondom bruin bakken. Intussen broodjes uit de oven nemen. Creme fraiche door het vleesmengsel scheppen en circa 2 minuten op laag vuur meewarmen. Met een scherp mes de broodjes tot de helft opensnijden. Helft van de groenten in de broodjes scheppen, rest van de groenten over borden verdelen. Vlees in de broodjes scheppen en naast de groente leggen
Voedings-
waarde
Energie1816 KiloJoules
432 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
81 gram
42 gram
5 gram