culinaire
zaken
.nl
Gemarineerde gamba's
(Geef er stokbrood met een Grieksesalade bij.)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
5
50
3
3
1
1
-
kilogram
centiliter
gram
teentje
eetlepel
stuks
stuks
naar smaak
garnaal (Chinees(gamba))
olie (olijf-) ingrediënt info
boter (room-)
knoflook ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
sap (limoen-)
citroen
zout (zee-)
Berei-
ding
Smelt de boter met de olijfolie. Roer er 2 eetlepels van de gehakte peterselie, de knoflook uit de pers, en het limoensap door. Laat de marinade tot lauwwarm afkoelen. Leg de scampi's circa 2 uur in deze marinade. Van tijd tot tijd even omscheppen.
Rooster de gamba's kort op de barbcue. Niet te lang, anders worden ze taai. Bestrooi de gamba's met grof zeezout en garneer met gehakte peterselie en partjes citroen.
Lekker met stokbrood en een Griekse salade.
Voedings-
waarde
Energie1145 KiloJoules
273 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
55 gram
0 gram