culinaire
zaken
.nl
Gegrilleerde T-bone steak met chiliboter
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
60
2
2
2
2
1
1
1
-
gram
stuks
theelepel
teentje
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
naar smaak
boter (room-)
runderentrecote
peperkorrel ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
sesamzaad ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
peper (Madam Janet,rood) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
- Steek de barbecue of de grill ruim voor het eten aan, zodat deze heel heet is.
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op een matig vuur bruin en laat ze afkoelen.
- Halveer de rode madame janet pepertje, verwijder de zaadlijsten en hak het pepertje fijn.
- Pel en snipper het sjalotje.
- Smelt 1 eetlepel boter en bak hierin de peper met het sjalotje 3 minuten op een laag vuur en laat afkoelen.
- Meng de rest van de boter met de koude sesamzaadjes, het koude pepermengsel en de peterselie.
- Pers de teentjes knoflook fijn en wrijf de knoflook op het vlees. Bestrooi de vlees steaks met lekker veel grof gemalen gemengde peper.
- Laat ze boven de hete barbecue aan beide kanten bruin en gaar worden (4-10 minuten aan iedere kant, afhankelijk van de dikte van het vlees. Ook de smaak van de eter speelt hierbij een grote rol, wil hij vlees rood, rose of doorgebakken.
- Bestrooi het gegrilleerde vlees naar smaak met zout en schep er de chiliboter erop.
Voedings-
waarde
Energie1082 KiloJoules
258 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
3 gram
20 gram
1 gram