culinaire
zaken
.nl
Andijvie met gember en erwtjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
450
100
7.50
7
3
1
1
0.50
0.50
0.50
0.50
0.50
0.25
gram
gram
centimeter
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
theelepel
theelepel
eetlepel
theelepel
theelepel
andijvie ingrediënt info
doperwt (diepvries)
gember (wortel,vers) ingrediënt info
peper (groen) ingrediënt info
olie ingrediënt info
kokos (geraspt)
koriander (vers)
komijn
zout
kurkuma (poeder)
koriander (poeder)
sap (citroen-)
asafoetida
Voor-
berei-
ding
Dit gerecht kan 's winters ook met groene kool (oorspronkelijke recept) gemaakt worden.

Diepvrieserwtjes eerst goed ontdooien in heet water.

Snij de andijvie tamelijk fijn en was hem grondig. Goed uitslaan in de groentecentrifuge.

hak de groene lombokjes fijn en rasp de gember fijn;
hak de verse koriander fijn.
Berei-
ding
Verhit de olie in de wadjan op middelmatig vuur.
Wanneer de olie heet is, de komijnezaadjes er in doen, en een seconde later de asafetida.
Een keer omroeren en dan de lombokjes, gember en kurkuma in de wadjan. 30 seconden roerbakken, dan kunnen andijvie en zout erbij. Roer dit om.
Deksel op de pan en 2 minuten laten slinken (kool 4 tot 5 minuten laten koken), maar zorg dat alles niet te zacht wordt.
Nu het citroensap, de kokos, korianderpoeder, verse koriander en doperwtjes bij de groente voegen. 2 minuten roerbakken.
Van het vuur halen en opdienen. Kool moet nog wat knapperig zijn.
Voedings-
waarde
Energie1128 KiloJoules
269 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
20 gram
7 gram
12 gram