| culinaire zaken .nl |
kerriegehakt met ananas | |||
| Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
| Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
| Indelingen | Snel | |||
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 432 200 10 5 1 1 - - |
gram gram gram theelepel stuks bekertje naar smaak naar smaak |
ananas (stukjes) ![]() gehakt (runder-) margarine kerrie (poeder) ui ![]() creme fraiche ![]() zout peper ![]() | ||
| Berei- ding |
Ui pellen en fijnsnipperen. In pan boter verhitten. Ui met kerriepoeder 3 minuten zachtjes bakken. Gehakt toevoegen en in 5 minuten rul bakken. Boven kom ananasstukjes afgieten. Sap bewaren. Ananasstukjes door gehakt scheppen en 5 minuten meewarmen. 2 eetlepels ananassap en creme fraiche door gehakt roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Lekker met rijst of shoarmabroodje. | |||
| Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2275 KiloJoules 542 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 45 gram 19 gram 4 gram |