culinaire
zaken
.nl
Spruitjes stampot
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
1
300
1.50
1
-
-
-
kilogram
kilogram
gram
deciliter
bakje
naar smaak
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
spruitjes ingrediënt info
kaas (geite-,Holland)
melk ingrediënt info
tomaat (kers-) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten gaar, en kook de spruiten in ongeveer 10 minuten gaar.

Halveer de tomaat en bewaar 1 helft voor de garnering. Giet de aardappels af en pureer de aardappels met melk. Giet de spuiten af en roer de spruiten met de kaas, tomaat door de purree.

Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Warm het geheel nog 2 minuten op. Garneer daarna met de overgebleven tomaat.


VARIATIE
Neem de helf van de geitenkaas (150 gram), 150 gram gehakt, 1 ei, 1 eetlepel paneermeel en 0.5 theelepel provencaalse kruiden. Roer alles goed door elkaar en draai van het mengsel kleine gehaktballetjes van.
Braad de balletjes in de boter en voeg aan het spruit/aardappelmengsel toe.
Voedings-
waarde
Energie2164 KiloJoules
515 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
65 gram
24 gram
18 gram