culinaire
zaken
.nl
Salade van rode bonen met tonijn
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
800
400
12
6
3
2
2
2
1
1
1
-
-
gram
gram
stuks
eetlepel
stengel
theelepel
eetlepel
struik
bosje
theelepel
blik
naar smaak
naar smaak
boon (Chili-,blik)
tonijn (blik)
olijf (zwart)
olie ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
mosterd
azijn (wijn-) ingrediënt info
witlof
radijs ingrediënt info
suiker
mais (blik)
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Spoel de bonen af in een vergiet onder de koude kraan en laat uitlekken.
Snijd de gewassen en schoongemaakte radijsjes in plakjes.
Snijd de bleekselderij in smalle boogjes.
Snijd het schoongemaakte en gewassen witlof in stukjes van circa 1 cm breed.
Spoel de maiskorrels af in een vergiet onder de koude kraan en laat uitlekken.
Laat de tonijn uitlekken en berbrokkel grof.
Roer voor de vinaigrette de azijn, de suiker, wat zout en peper en de mosterd in een kommetje door elkaar tot de suiker en het zout zijn opgelost.
Klop er met een garde in een dun straaltje de olie door.
Berei-
ding
Schep in een grote kom de bonen, de radijs, de bleekselderij, het witlof, de maiskorrels, de tonijn en de vinaigrette door elkaar en laat 30 minuten rusten.
Roer de salade kort voor het serveren nogmaals door en schep in een glazen schaal.
Garneer met de olijven.
Voedings-
waarde
Energie2204 KiloJoules
525 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
54 gram
40 gram
63 gram