culinaire
zaken
.nl
Frikadel met banaan
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
3.50
3.50
3
2
2
2
2
1.50
1
1
1
0.50
-
-
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
sneetje
theelepel
theelepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
gehakt (runder-)
azijn ingrediënt info
melk ingrediënt info
ui ingrediënt info
bloem ingrediënt info
jam (abrikozen-)
boter (bak-)
brood (wit)
sambal oelek
koriander (gedroogd)
suiker
kerrie (poeder)
kruidnagel (poeder) ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
zout
Berei-
ding
Oven voorverwarmen op 160 graden.
Boven een kom brood verkruimelen, melk toevoegen en 5 minuten laten weken.

Toevoegen: gehakt, kruidnagel, nootmuskaat, koriander, sambal en zout.
Het geheel goed mengen en van het mengsel 4 gelijke rolletjes vormen.

Ui pellen en grof snipperen. Olie verhitten. Ui en kerriepoeder in ongeveer 5 minuten fruiten.
Al roerend het bloem, 10.5 deciliter water, azijn, suiker en abrikozenjam toevoegen.

Bananen pellen en elk in vieren snijden.

Ovenschaal (inhoud 2 liter) invetten. Vervolgens de rolletjes vlees en banaan erin leggen. Saus erover schenken. Adekken met aluminiumfolie, en in ongeveer 60 minuten in het midden van de oven gaar laten worden.
Voedings-
waarde
Energie2821 KiloJoules
672 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
34 gram
26 gram
3 gram