culinaire
zaken
.nl
Forel op de barbeque
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
30
4
4
4
4
4
2
2
1
1
1
1
-
-
gram
gram
takje
takje
stuks
takje
takje
theelepel
eetlepel
stuks
eetlepel
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
boter (bak-)
boter (bak-)
dragon (vers)
peterselie (bosje) ingrediënt info
forel
dille (vers)
rozemarijn (vers) ingrediënt info
sap (citroen-)
broodkruim
sap (citroen-)
bloem ingrediënt info
citroen
peterselie (bosje) ingrediënt info
olie ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Benodigd:
Barbeque
Kwastje
Berei-
ding
De schoongemaakte forel aan de binnenkant en buitenkant met citroensap besprenkelen.
In elke forel takjes peterselie leggen. Dan 30 minuten laten intrekken.

De vis zouten naar smaak (eventueel met de witte pepermolen erover).

In elke vis een takje dille, dragon, rosmarijn leggen en ze dan met wat bloem bestuiven.

Smelt de boter en besprenkel de vis daarmee, wentel ze dan licht door de broodkruim.

Het rooster van de barbeque of oven bedekken met ingeolied aluminiumfolie en leg de vis erop. (verwarm een electrische oven op 200 graden) aan beide zijde 7 minuten roosteren.

In de tijd dat de vissen geroosterd worden smelt u de boter in een pannetje en voegt er wat citroensap en zout bij en roert er wat peterselie door.
Vis met wat peterselie en citroen op een schaal leggen.

Lekker met knapperig vers brood of een aardappel in folie verpakt en geroosterd in de hete as.
Voedings-
waarde
Energie3660 KiloJoules
871 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
76 gram
0 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.