culinaire
zaken
.nl
Uientaart met kaas
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
150
100
1
50
6
4
2
2
1
gram
gram
deciliter
gram
blaadje
stuks
stuks
eetlepel
zakje
kaas
noot (cashew-,ongezouten)
melk (halfvol) ingrediënt info
boter (bak-)
bladerdeeg ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
ui ingrediënt info
bieslook (vers) ingrediënt info
saus (wit)
Berei-
ding
1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien 2. Verwarm de oven van de combinatiemagnetron voor op 220 graden Celcius. 3. Bekleed een aardewerken of glazen bakvorm (circa 20 centimeter doorsnee) met het bladerdeeg. Prik met een vork hier en daar gaatjes in de bodem. 4. Snij de uien in ringen en bak ze in de boter oip een matig vuur lichtbruin (of in de magnetron, niet afgedekt, 3 minuten op vol vermogen (650-700 watt). 5. Klop de eieren met de inhoud van het zakje sauspoeder los en voeg de melk, de bieslook, de helft van de kaas, de noten en het uienmengsel toe. 6. Vul de vorm met het eiermengsel en strooi de rest van de kaas erover. 7. Zet de gevulde vorm in de voorverwarmde oven, stel de magnetron in op 15 minuten op half vermogen (circa 360 watt) en laat de hartige taart in die tijd goudbruin en gaar worden. 8. Snij de taart in punten. Serveer ze warm of koud.
Voedings-
waarde
Energie3196 KiloJoules
761 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
37 gram
27 gram
2 gram