| culinaire zaken .nl |
Tangkar (Gekruide runderlappen) | |||
| Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
| Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
| Indelingen | ||||
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 500 1 8 5 4 4 4 1 1 1 1 0.50 0.50 - |
gram deciliter theelepel stuks teentje theelepel stuks stuks theelepel eetlepel stuks theelepel theelepel naar smaak |
runderriblap bouillon gember (bak-) ![]() kemirie (noot) knoflook ![]() sambal oelek djeroek poeroet ui ![]() trassi asem (water) ![]() sereh (vers) laos (poeder) kurkuma (poeder) zout | ||
| Berei- ding |
Snij de ui, knoflook en gember fijn en maal de kemiries. Vermeng deze met de overige kruiden en 2 van de 4 blaadjes djeroekpoeroet. Kook het vlees even in de bouillon met wat water en voeg dan het kruidenmengsel, zout en 2 blaadjes djeroekpoeroet toe. Laat het gerecht koken tot het vlees gaar is. | |||
| Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2169 KiloJoules 516 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 22 gram 2 gram |