culinaire
zaken
.nl
Soto Ajam Lagi
(Gekruide maaltijdsoep andere stijl)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
1.20
100
100
3
2
2
2
2
1
1
0.50
-
-
liter
kilogram
gram
gram
stuks
teentje
stuks
eetlepel
stuks
eetlepel
bosje
theelepel
naar smaak
naar smaak
water
kip
mie
tauge ingrediënt info
salam (blad)
knoflook ingrediënt info
prei
uitjes (gefruit) ingrediënt info
ui ingrediënt info
ketjap (asin)
selderij (blad-)ingrediënt info
djahe
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Snij de uien in fijne ringen. Snij de kip in stukjes. Doe de stukjes kip met de salam voor circa 5 minuten in kokend water. Fruit ondertussen in margarine de ringen ui en knoflook. Zet het vuur laag en doe de uien en knoflook bij de kip en gaar laten sudderen. Maak af met djahe, zout, peper en ketjap. Nog even sudderen. Schep op een diep bord met wat mie, er om heen wat tauge, prei en selderij en wat gebakken uitjes. Giet vervolgens wat bouillon over alles heen en tot slot wat stukjes kip. De sambal ketjap (zelf aangemaakt) niet vergeten.
Voedings-
waarde
Energie3236 KiloJoules
770 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
30 gram
95 gram
4 gram