culinaire
zaken
.nl
Sate Kambing I
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
350
1
1
10
2
1
1
0.50
0.50
-
-
gram
deciliter
deciliter
gram
theelepel
theelepel
theelepel
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
geitevlees
asem (water) ingrediënt info
ketjap (manis)
suiker (rood)
koriander (poeder)
komijn
trassi
peper (Chili-,rood) ingrediënt info
ui (rood) ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
U kunt tamarindewater bereiden door een stuk tamarinde te weken in klein hoeveelheid lauw warm water, verwijder de pitten. In de blender vermalen we nu alle ingredienten behalve de halve rode ui en het geitevlees. De marinade is nu klaar. Snij het geitevlees in kleine langwerpige stukken en doe dit in de marinade; zet het mengel 24 uur op een koele plek. Rijg het vlees hierna op de stokjes en rooster de sate's. Je serveert bij de geitesate's altijd de ketjapsaus tezamen met fijngesneden rode ui.
Voedings-
waarde
Energie132 KiloJoules
31 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
2 gram
1 gram