culinaire
zaken
.nl
Petjel Godok
(Gekruid rund- of varkensvlees)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
300
5
4
2
2
1
1
-
deciliter
gram
centimeter
stuks
stuks
teentje
stuks
theelepel
naar smaak
water
rundvlees
santen (blok) ingrediënt info
kemirie (noot)
peper (rood) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
sap (citroen-)
zout
Berei-
ding
De ui wordt fijngesneden. De knoflook wordt fijngehakt. We gebruiken 2 rode of 2 groene lomboks.

Kook het vlees zacht, snij het dan in lapjes en strooi er zout en citroensap over. Stamp vervolgens met de stamper de lapjes bijna uit elkaar. Maak een saus van 4 deciliter heet water, de santen, fijngehakte lomboks, kemiris, knoflook en ui. Leg de vlees lapjes in deze saus en kook het vlees bijna droog.
Voedings-
waarde
Energie1493 KiloJoules
355 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
17 gram
2 gram