culinaire
zaken
.nl
Pastel Toetoep II
(Jachtschotel met kip)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
200
200
100
100
25
25
12
2
2
2
1
1
1
-
gram
gram
gram
gram
gram
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
naar smaak
kip
wortel
kool (spits-)
peultjes
doperwt (diepvries)
sedep malam
djamoer koeping
boter (bak-)
ei (kip)ingrediënt info
ketjap (manis)
meel (paneer-)
ui ingrediënt info
prei
suiker
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Kook de kip gaar, haal haar uit de pan en bewaar de bouillon. Ontdoe de kip van de beentjes en snij het vlees in stukjes. De djamoer koeping en sedep malam een half uur in ruim water koken. Daarna goed uit laten lekken en de kip toevoegen. Kook de wortels gaar. Kook de eieren hard en halveer ze. Snij de spitskool fijn. Breng de bouillon weer aan de kook en doe er de kip, djamoer koeping, sedep malam en de groenten in. Fruit de gesnipperde ui en de fijngesneden prei in boter en roer ook dit mengsel door de bouillon. Vervolgens doet men ook peper, zout, ketjap en suiker erbij en laat het geheel nog 3 minuten sudderen. De massa mag niet te droog worden. Beboter een vuurvaste schaal en doe het kip-groentemengsel hierin. Leg de vier halve eieren erop en bedek de massa met een laag aardappelpuree. Strooi hierover paneermeel en leg hier en daar wat klontjes boter. Zet de schotel in een voorverwarmde oven en bak het geheel in 20 minuten gaar. Deze jachtschotel warm serveren.
Voedings-
waarde
Energie2609 KiloJoules
621 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
33 gram
66 gram
7 gram