culinaire
zaken
.nl
Opor Bebek
(Eend met pikant gekruid vulsel)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
5
10
5
4
4
3
2
1
1
1
1
0.50
0.50
-
kilogram
deciliter
centimeter
stuks
theelepel
theelepel
teentje
stuks
stuks
stuks
stuks
theelepel
theelepel
theelepel
naar smaak
bes (kruis-)
water
santen (blok) ingrediënt info
kemirie (noot)
sambal oelek
ketoembar
knoflook ingrediënt info
salam (blad)
djeroek poeroet
eend
ui ingrediënt info
trassi
komijn
laos (poeder)
zout
Berei-
ding
De eend wordt met nieren en hart gebruikt. De ui wordt gesnipperd. De knoflook wordt fijngehakt.

Maak de ingredienten voor het vulsel (tjerimes, kemiris, sambal, djinten, trassi, ui, knoflook, ketoembar, laos en zout) fijn en vermeng ze goed met de fijngehakte niertjes en hart. Vul de eend hiermee en naai de eend dicht. Kook hem in water met zout en een klein gedeelte van de santen. Voeg daarna de rest van de santen, djeroek poeroet en salam toe en kook het geheel gaar. Haal dan de eend uit het vocht en braad hem licht bruin in boter. Blus de eend met het kookvocht.
Voedings-
waarde
Energie1460 KiloJoules
348 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
30 gram
7 gram
2 gram