culinaire
zaken
.nl
Opor Ajam IV
(Kip in gekruide kokossaus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
1.50
5
4
2
1
1
0.50
0.50
0.25
0.10
-
kilogram
deciliter
stuks
stuks
teentje
theelepel
stuks
theelepel
theelepel
eetlepel
eetlepel
naar smaak
kip
santen ingrediënt info
ui ingrediënt info
kemirie (noot)
knoflook ingrediënt info
laos (poeder)
sereh (vers)
trassi
ketoembar
asem (water) ingrediënt info
suiker
zout
Berei-
ding
De knoflook wordt fijngehakt. De uien worden gesnipperd.

De kip wordt schoongemaakt en in haar geheel met de fijngemaakte kruiden en santen zacht gekookt. Voor de smaak kan men er een blaadje djeroek poeroet bij doen. Dit gerecht mag niet al te droog zijn.
Voedings-
waarde
Energie3220 KiloJoules
767 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
80 gram
5 gram