culinaire
zaken
.nl
Opor Ajam I
(Kip in gekruide saus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
1.50
6
2
2
2
2
1
1
1
1
1
-
kilogram
deciliter
stuks
teentje
stuks
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
theelepel
theelepel
stuks
naar smaak
kip
melk ingrediënt info
kemirie (noot)
knoflook ingrediënt info
djeroek poeroet
salam (blad)
ui ingrediënt info
suiker (basterd-,bruin)ingrediënt info
ketoembar
trassi
laos (poeder)
sereh (vers)
zout
Berei-
ding
De knoflook wordt fijngehakt. De uien worden fijngesneden. De kemiris worden fijngestampt.

Snij de kip eerst in kleine stukken. Kook ze dan in water half gaar. Fruit dan in wat olie de uien, knoflook, trassi, ketoembar, kemiris, suiker en de laos. Voeg dan de salam, djeroek poeroet, sereh en de melk toe. De stukken kip erin leggen en langzaam gaarkoken totdat de massa goed ingedikt is.
Voedings-
waarde
Energie2846 KiloJoules
678 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
80 gram
3 gram