culinaire
zaken
.nl
Nasi Terong
(Gebakken rijst met aubergine)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
200
4
2
2
1
1
1
-
-
gram
gram
stuks
stuks
theelepel
teentje
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
rijst ingrediënt info
gehakt (half-om-half)
tomaat ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
trassi
knoflook ingrediënt info
aubergine ingrediënt info
ui ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Aubergine en tomaten in plakken snijden. Ui en paprika's fijnsnijden. Knoflook fijnhakken. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Fruit in wat olie de trassi, knoflook en de ui totdat de ui bruin is. Doe er dan het gehakt, paprika in blokjes, tomaat en de aubergine erbij. Naar smaak afkruiden. Het gehakt moet rul en bruin zijn voordat de rijst erbij gedaan wordt. Roer alles goed door elkaar. Warm serveren. Aanvullen met een spiegelei, atjar, ikan teri of kroepoek. De sambal niet vergeten.
Voedings-
waarde
Energie2439 KiloJoules
581 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
98 gram
19 gram
8 gram