culinaire
zaken
.nl
Loelah Dari Betawi
(Gekruid rundvlees uit Batavia)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
1.50
4
2
1
1
1
1
0.50
0.50
-
-
gram
deciliter
eetlepel
stuks
teentje
theelepel
stuks
theelepel
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
rundvlees
santen ingrediënt info
kokos
salam (blad)
knoflook ingrediënt info
trassi
ui ingrediënt info
ketoembar
komijn
suiker (basterd-,bruin)ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
De knoflook wordt fijngehakt. De ui wordt fijngesneden.

Snij het vlees in dobbelstenen. Vermeng het vlees goed met alle kruiden en de kokos. Fruit het geheel dan in wat olie. Is het vlees goed bruin, dan de dunne santen erbij en de salam. Laat alles op een matig vuur sudderen en indikken. Let erop dat het niet droogkookt. De stand van het vuur is erg belangrijk.
Voedings-
waarde
Energie2953 KiloJoules
703 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
38 gram
3 gram