culinaire
zaken
.nl
Lelawar Bali
(Gekruid varkensvlees uit Bali)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
2
10
8
5
4
2
1
1
1
-
-
gram
deciliter
gram
theelepel
teentje
theelepel
stuks
theelepel
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
varkensvlees
bouillon
boter (bak-)
sap (citroen-)
knoflook ingrediënt info
sambal oelek
ui ingrediënt info
trassi
laos (poeder)
komijn
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Tweederde deel van de ui wordt samen met de kruiden fijngemaakt en in boter gefruit. De rest van de ui wordt afzonderlijk gebakken. Nu wordt het fijngehakte vlees aan het mengsel van ui, knoflook en kruiden toegevoegd en gaar gebakken. Pas dan wordt het apart gebakken deel van de ui toegevoegd, samen met de bouillon. Het gerecht laten doorkoken tot het dik wordt. Als laatste de citroensap er doorheen mengen.
Voedings-
waarde
Energie1443 KiloJoules
344 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
23 gram
1 gram