culinaire
zaken
.nl
Foen joe
(Gemarineerde en roergebakken zeevis)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
800
6
5
3
3
2
1
0.50
-
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
eetlepel
theelepel
naar smaak
kabeljauw (filet)
saus (soja-)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
suiker
sherry (droog)
azijn (kruiden-) ingrediënt info
gember (wortel,vers) ingrediënt info
kruidenmix (vijf-)
zout
Berei-
ding
We gebruiken lichte sojasaus. We kunnen ook rijstwijn gebruiken.

Spoel de vis af onder stromend koud water. Maak de vis droog met keukenpapier en snij hem in duimdikke lange repen van 5 centimeter. Maak de marinade door de aangegeven ingredienten (sojasaus, gemberwortel, zout, sherry(rijstwijn) en 5 kruidenpoeder) met elkaar te vermengen. Laat hierin de repen vis tenminste 1 uur marineren. Verhit dan de olie in een wadjan en braad de vis gaar. Voeg onder het bakken de suiker en azijn toe.
Voedings-
waarde
Energie1437 KiloJoules
342 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
34 gram
0 gram