| culinaire zaken .nl |
Empal (Droog gebakken gekruid vlees) | |||
| Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
| Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
| Indelingen | ||||
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 500 4 4 2 1 1 0.50 - |
gram eetlepel teentje theelepel kopje eetlepel theelepel naar smaak |
runderbaklap olie (zonnebloem-) ![]() knoflook ![]() ketoembar melk (kokos-,dik) ![]() suiker komijn zout | ||
| Berei- ding |
U kruidt de kokosmelk met knoflook, djinten, zout en suiker. Hierna doet u de gesneden bieflapjes in de saus en u laat ze hierin droogkoken. U klopt het vlees met de ulekan (stamper van de vijzel). U bakt de geklopte lapjes in de olie. | |||
| Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1051 KiloJoules 250 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 4 gram 28 gram 0 gram |