culinaire
zaken
.nl
Biefstukreepjes met groenten
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3
225
125
4
2
2
2
1.50
1
1
1
1
0.50
0.50
0.50
deciliter
stuks
gram
theelepel
centimeter
stengel
eetlepel
eetlepel
teentje
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
olie ingrediënt info
runderbiefstuk ingrediënt info
wortel
maizena
gember (wortel,vers) ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
water
saus (soja-)
knoflook ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
olie ingrediënt info
sherry (medium)
azijn ingrediënt info
suiker
prei
Berei-
ding
Snij prei en bleekselderij in stukjes van 5 centimeter en snij de stukjes in de lengte in reepjes. Hak de knoflook en gember fijn. Verwijder de zaadjes van de Spaanse peper en snij de peper in reepjes. Snij de wortel in plakjes en vervolgens in reepjes. Maak een marinade van 0.75 eetlepel maizena, 1 eetlepel water, 1 eetlepel sojasaus en 0.5 eetlepel sherry. Snij het vlees tegen de draad in dunne plakjes en vervolgens in reepjes. Meng met de marinade en laat 10 minuten staan. Maak een sausje van 1 theelepel maizena 1 eetlepel water, 0.5 eetlepel sherry, 0.5 eetlepel suiker, 0.5 eetlepel azijn en 0.5 eetlepel sojasaus. Meng 1 eetlepel olie door het vlees. Verhit op hoog vuur 3 deciliter olie in de wok. Schroei het vlees dicht tot het verkleurt. Haal eruit en laat uilekken. Giet de olie op 2 eetlepels na in een bewaarpan. Bewaar voor later gebruik. Verhit de 2 eetlepels olie opnieuw. Roerbak prei, knoflook, gember en Spaanse peper tot het geurt. Roerbak wortel en bleekselderij 1 minuut. Voeg vlees en sausje toe, schep alles door elkaar en serveer.
Voedings-
waarde
Energie83163 KiloJoules
19801 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
53 gram
4059 gram
19 gram