culinaire
zaken
.nl
Biefstuk in ketjap-gember marinade
(Voor op de barbeque)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
8
6
4
4
1
1
theelepel
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
theelepel
sap (citroen-)
ketjap (manis)
siroop (gember)
runderbiefstuk ingrediënt info
ui ingrediënt info
sambal oelek
Berei-
ding
1. Pel en snipper het uitje 2. Meng de ketjap met het citroensap, de gembersiroop, de sambal en 2 eetlepels slaolie. 3. Leg de biefstukken in een ruime schaal, schep de ketjap-gembermarinade er over en keer de biefstukken tweemaal. Dek de schaal af en laat de biefstukken in de koelkast teminste 4 uur marineren. 4. Neem de biefstukken uit de marinade en laat ze in circa 15 minuten op kamertemperatuur komen. 5. Dep de biefstukken droog, leg ze op het hete rooster boven de barbeque, bestrijk ze met een beetje olie en rooter ze in circa 2 minuten aan elke kant bruin. (Langer als u van doorgebakken biefstuk houdt.
Voedings-
waarde
Energie1039 KiloJoules
247 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
37 gram
1 gram