culinaire
zaken
.nl
Ajam Goreng Bropol
(Kip gebakken in gekruide saus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.20
4.50
3
3
3
2
1
0.50
-
kilogram
deciliter
teentje
stuks
stuks
stuks
theelepel
stuks
naar smaak
kip
santen ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
salam (blad)
ui ingrediënt info
laos (poeder)
komkommer
zout
Berei-
ding
De kip wordt in grote stukken gesneden. De uien worden in ringen gesneden. De lomboks worden in ringetjes gesneden. De knoflook wordt fijngehakt. De komkommer wordt in schijfjes gesneden. We gebruiken dikke santen.

Vermeng de santen met de ui, knoflook, laos, salam en wat zout. Leg de stukken kip in een pan en overgiet deze met de vermengde santen. Breng dit op een matig vuur aan de kook. Roer af en toe goed door en zet het vuur laag totdat het vocht verdampt is. Haal de pan dan van het vuur. Verhit een kopje olie en bak de stukken kip knappend bruin. Haal dan de stukken kip eruit en laat uitlekken. Leg ze op een schaal en drapeer met lombok en komkommer. Bij witte rijst serveren en de kip zo warm mogelijk opdienen.
Voedings-
waarde
Energie4438 KiloJoules
1057 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
17 gram
96 gram
5 gram