culinaire
zaken
.nl
Ajam Boemboe Roedjak I
(Kip in roedjaksaus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
1.50
1.50
4
3
2
1
1
1
1
kilogram
deciliter
deciliter
theelepel
stuks
teentje
stuks
theelepel
stuks
theelepel
kip
melk ingrediënt info
water
sambal oelek
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
sereh (vers)
ketoembar
puree (tomaten-)ingrediënt info
trassi
Berei-
ding
De uien worden fijngesneden. De knoflook wordt fijngehakt.

Verdeel de kip in kleine stukken. Wrijf de stukken kip in met zout, peper en nootmuskaat. Laat dit intrekken. Fruit dan in wat olie de trassi, uien, knoflook, sereh, ketoembar en de sambal. Zijn de uien bruin, dan de kip erbij en in het mengsel bruin laten worden. Voeg dan een kopje melk en water toe. Daarna de tomatenpuree of 3 fijngesneden tomaten erbij. Alles goed doorroeren en op een klein vuur nog 30 minuten laten sudderen.
Voedings-
waarde
Energie2446 KiloJoules
582 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
78 gram
2 gram